ISO/TS 20914:2019

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٢٩ يوليو ٢٠١٩

Medical laboratories — Practical guidance for the estimation of measurement uncertainty

ملفات الوثيقة ISO/TS 20914:2019

الإنجليزية 77 صفحات
الإصدار الحالي
82.55 BHD

مجال الوثيقة ISO/TS 20914:2019

This document provides practical guidance for the estimation and expression of the measurement uncertainty (MU) of quantitative measurand values produced by medical laboratories. Quantitative measurand values produced near the medical decision threshold by point-of-care testing systems are also included in this scope. This document also applies to the estimation of MU for results produced by qualitative (nominal) methods which include a measurement step. It is not recommended that estimates of MU be routinely reported with patient test results, but should be available on request.

NOTE See Annex B for an example of application of the MU.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 150-2:2015
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية بحرينية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 2055-1:2016
GSO 2055-1:2015 
لائحة فنية بحرينية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 17715:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Flour from wheat (Triticum aestivum L.) — Amperometric method for starch damage measurement
ISO 20537:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Footwear — Identification of defects during visual inspection — Vocabulary
ISO 5530-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Wheat flour — Physical characteristics of doughs — Part 2: Determination of rheological properties using an extensograph
ISO 5530-1:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Wheat flour — Physical characteristics of doughs — Part 1: Determination of water absorption and rheological properties using a farinograph